Communicatieve vaardigheden

Wil je een betere relatie met anderen opbouwen? Wil je weten hoe je krachtiger kunt overkomen? Wil je effectiever communiceren?
Communicatie speelt een grote rol in het optimaal functioneren om je talenten en kwaliteiten tot uiting te laten komen en een betere verbinding met je collega’s en klanten op te bouwen.

 

Een luisteraar hecht meer waarde aan de taal van het lichaam (55%) en de betekenis van de stem (38%) dan aan woorden (7%). Non-verbaal draag je dus veel meer communicatie uit (93%) dan verbaal (7%).
Wij combineren NLP methodieken met andere communicatietechnieken om optimale communicatieve vaardigheden bij te brengen. Onze training is praktijkgericht, zodat eigen situaties kunnen worden ingebracht. Hierdoor leer je direct in soortgelijke situaties effectiever te communiceren.

  • U leert omgaan met uw overtuigingen die beperkend en versterkend werken.
  • U staat steviger in uw schoenen
  • U gaat met meer zelfvertrouwen te werk
  • Uw talenten en kwaliteiten komen sterker tot uiting
  • U leert vaardigheden om emotionele gesprekken om te zetten in productieve energie en die je helpen vertrouwen op te bouwen
  • U bouwt zelfvertrouwen op ten aanzien van het vertellen van een moeilijke boodschap of het geven van pittige feedback
  • U leert conflicten beter op te lossen.

Officier Communicatieve Vaardigheden_ Beller

Communicatie vaardigheden coaching/training kan als onderdeel in een coachtraject worden opgenomen, maar ook als maatwerk training worden gevolgd.

Bijv. training ‘Persoonlijke Effectiviteit’ voor een groep van uw medewerkers.

Overzicht diensten / programma’s

NLP communicatiemodel

Het onbewuste proces van waarneming tot gedrag wordt weergegeven in het NLP communicatiemodel. We filteren alle informatie die we ontvangen door onbewust dingen weg te laten, te vervormen en te generaliseren. Door het filteren ontstaat er een gedachtepatroon. Ook je fysiologie speelt hierin een belangrijke rol. Voelen en denken hebben een belangrijke wisselwerking met elkaar. Al deze processen beïnvloeden elkaar. Via NLP word je bewust van al deze bewuste en onbewuste processen, zodat je blijvende veranderingen in je communicatie, stemming, gedrag en resultaten kunt creëren.