Coachprogramma Excelleren in Persoonlijk Leiderschap

Officier Coachprogramma Excelleren in Persoonlijk Leiderschap

Haal meer uit jezelf; Van inzicht, naar overzicht, naar uitzicht: Ga weer excelleren!

Doel van dit coachprogramma:

  • Je begrijpt door de inzichten waarom je doet wat je doet. Je presteert nu weer of je hebt het inzicht gekregen dat een andere functie invulling beter passend is binnen of buiten de organisatie.
  • Je begrijpt door de inzichten waarom je doet wat je doet. Je competenties worden nog verder ontwikkelt door gebruik te maken van je kernkwaliteiten en vanuit authenciteit te leven.
  • Je weet wat het beste bij je past, waarbij je je kernkwaliteiten en talenten optimaal kunt inzetten, zodat je gaat excelleren.
  • Je hebt ontdekt met welke concrete, eenvoudige aanpassingen je functioneren wèl tot zijn recht komt. Je gaat weer met plezier en energie de dag beginnen. Sterker nog; je haalt weer energie uit je dag!
  • Door je veranderende manier van kijken en doen sta je succesvoller in het leven vanuit authenciteit en weet je vanuit je talenten te leven. Op deze manier weet je ook anderen te inspireren.
  • Je neemt regie over je eigen leven

 

STAP 1 = EXCELLEREN DOOR INZICHT = ANALYSEFASE

Na het intakegesprek gaan we door met het maken van de Persoonlijkheidsanalyse DISC. Deze analyse nemen we samen door en zal de basis zijn van waaruit het coachtraject vertrekt en vervolgoefeningen op zullen worden afgestemd. Door meer inzicht te hebben in jezelf en hoe anderen in elkaar beter te benaderen, verkrijg je effectievere relaties.

STAP 2 = EXCELLEREN DOOR OVERZICHT = COACHINGSFASE

In de coachingfase gaan we de inzichten vanuit de analysefase verder verdiepen en creëren we overzicht om vervolgens naar uitzicht te gaan. Bij de verdieping worden je beperkende overtuigingen en valkuilen gesignaleerd en omgezet. Jouw kernkwaliteiten worden verdiept. We gaan deze kernkwaliteiten beter laten balanceren. Je gaat vanuit authenciteit je persoonlijke doelen formuleren. We gaan naar een krachtige attitude, doordat de verdiepingsslag je persoonlijke effectiviteit vergroot.

Door het verwijderen van hindernissen en het activeren van hulpbronnen wordt het doel bereikt. NLP Technieken zorgen ervoor dat de hulpbronnen worden geborgd. Het doel en doorgelopen stappenplan wordt vastgelegd in een Persoonlijk Leiderschap Overzicht. Dit zorgt ervoor dat het geleerde actueel blijft

UITBREIDINGSMOGELIJKHEID: (Let op: Dit is niet standaard in dit programma) STAP 3 = EXCELLEREN DOOR UITZICHT = BORGINGSFASE; = VIP FASE

Het verkregen inzicht zorgt voor een verandering van de mindset. Die mindset is gebaseerd op de filosofie, dat je vooruit komt met geleidelijke verbeteringen en dat je daar genoeg tijd voor uittrekt om het geleerde te implementeren. Het is een geweldige reis, waarin je gedurende de tijd steeds beter wordt. Aansluitend aan de bovenstaande stappen 1 en 2 wordt je gedurende 6 maanden begeleid in 6 maandelijkse coaching sessies. Dit voorkomt terugval en zorgt voor implementatie en borging van het geleerde.

 

Zie het totaaloverzicht voor het verschil tussen de programma’s e/o uitbreidingsmogelijkheden.