Coaching Persoonlijk Leiderschap (middels inzet NLP Master Coach- NLP-trainer)

Wil je succesvoller in het leven staan? Wil je doelgericht veranderen? Wil je meer overzicht? Wil je relaties versterken en effectiever communiceren? Wil je meer in je kracht staan? Wil je ineffectief gedrag omzetten in effectiever gedrag? Wil je meer balans tussen rust en energie?

“You must be the change you want to see in the world” – Mahatma Ghandi

De NLP-methodiek is een krachtige en effectieve methode om snel inzicht te krijgen in de motivatie en drijfveren van ons handelen en ineffectief gedrag om te buigen naar effectiever gedrag. NLP werkt oplossingsgericht en is toepasbaar voor zowel persoonlijke als beroepsmatige ontwikkeling voor professionals. De NLP-methodiek wordt daarom op steeds meer werkvloeren en scholen geleerd en toegepast.

Wanneer je via de NLP-methodiek wordt gecoacht bereik en leer je hoe:

 • op persoonlijk en/of professioneel vlak dingen te veranderen door motivatie en betrokkenheid te verbeteren; succesvoller in het leven te staan
 • een sfeer van vertrouwen ontstaat
 • orde op zaken stellen
 • taalpatronen te gebruiken waardoor je nauwkeurig informatie krijgt en versterkend werkt
 • non-verbaal gedrag te observeren
 • omgaan en oplossen van conflicten in jezelf en die tussen anderen
 • hoe jezelf denkt en ontdekt hoe je invloed op je gedachten, stemmingen en gedrag kunt hebben.
 • technieken om helderder en effectiever met anderen te communiceren
 • je overkomt en wat de sturing is achter je handelen en je gedrag
 • je je doel kunt bereiken
 • hoe je de voor jou juiste balans kunt creëren

NLP geeft inzicht in je eigen houding en gedrag en welk effect dit heeft op anderen. Elk gedrag is een keuze. Keuzes worden gemaakt vanuit je waarden en overtuigingen. Deze komen voort uit je ontwikkeling, uit je ervaringen, uit hoe je interpreteert. Dit kunnen patronen zijn geworden die je beperken, waardoor je stagneert in je communicatie, in je ontwikkeling. Door inzet van NLP kunnen deze beperkende overtuigingen worden verholpen, zodat je beter gaat communiceren, zowel verbaal als non-verbaal en je werkelijk je doelen gaat bereiken.

Wanneer jouw gedrag, jouw benadering anders is, dan zul je merken dat dit ook direct effect heeft op jouw persoonlijk leiderschap en op het gedrag van anderen. Het motiveert jou en jouw omgeving om het beste uit jezelf te halen en de juiste balans te vinden.

NLP staat voor Neuro Linquïstisch Programmeren. Dit is een vernieuwende leermethodiek welke in de de Jaren 70 is ontdekt. Een wereldberoemde NLP-er is Tony Robbins. Hij heeft meerdere wereldleiders succesvol gecoacht.

Coaching middels de NLP-methodiek is in meerdere coachprogramma’s opgenomen, maar kan tevens als maatwerk training worden gevolgd. Bijvoorbeeld als training ‘Persoonlijke Effectiviteit’ voor een groep van uw medewerkers.

Zie ook het scrollmenu van Coaching voor andere coachmethodieken e/o inzet coaching in een andere context.